En annorlunda midsommar

I år hade vi dubbelt att fira den 23:e. Vi började dagen med Johns födelsedag! Efter sovmorgon och väckning med sång hade barnen ordnat en bana runt i trädgården.

Extra nöjda var de med att få  pappa att följa snöret ut genom fönstret!

Sen var det bara att följa det vidare runt träd och stolpar…

I andra änden fanns en stadig pannkaksbrunch.

Midsommar på Skansen må vara det mest traditionella och minst originella man kan hitta på för att fira i Stockholm. Men för oss är dans runt lilla midsommarstången i kvarteret, sillunch, grillning och nattsudd med vänner hemma i trädgården det vanliga. Och i år när alla vänner var på annat håll och ingenting skulle bli som vanligt i alla fall bestämde vi oss för att prova något så ovanligt som Skansen!

Vi tog bilen in till Söder och skarvade med båt för att komma fram smidigt.

Dagens bästa drag var att köpa biljetterna från telefonen och därmed kunna knalla förbi hela havet av kö och gå raka vägen in genom förköpsgrindarna. Ibland är det bra att ha öronen med sig och tjuvlyssna lite på vad folk omkring pratar om…

Vi såg en midsommarstång, men annars blev det inte så traditionellt.

Vi väntade in farfar och farmor som gjorde oss sällskap, sen blev det köttbullar med mos istället för sill, sockervadd istället för jordgubbstårta och karuseller istället för dans.

 

 

 

 

 

Sen vandrade vi neråt, tog den lövade båten och bilen hemåt.

Vi kom minuten för sent till Ica Maxi och fick snabbhandla på billighetsbutiken bredvid innan de också stängde. Vi fick vårt fredagssnacks i alla fall, åkte hem och såg en film och gick och la oss tidigare än vanligt.

En annorlunda midsommar, men inte så tokig ändå. Ibland är det skönt att göra nytt och känna att man inte är beroende av hur det brukar vara. Befriande på något vis att kunna styra om och låta det vara bra så.

 

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *