Lyxen av en stuga

Från Luleå tyckte vi att vi åkte oändligt långt utan att någonsin komma fram. Att åka i regn är mysigt men väldigt mycket långtråkigare, så vi gav upp tio mil tidigare än vi tänkt och stannade för eftermiddag, kväll och natt i Karesuando.

På en skala från ett till tio, hur mycket kan man njuta lyxen av att flytta in i en stuga när regnet kommit och det blåser kallt? Jag skulle säga nio. Eller nästan tio. Vi var helt enkelt hejdlöst, ja nästan löjligt glada, åt att få landa en liten röd stuga, med en dörr att stänga, värmeelement att knäppa igång, en spis att brygga kaffe på och ett bord att slå sig ner kring för en fika medan det smattrade på taket.

Att få öppna dörren och gå in och se var man ska bo är alltid härligt. Särskilt med vetskapen att man slipper slå upp ett tält i det blöta vädret!

Vi fick några timmar att fördriva så vi gjorde byn och besökte både den lokala grillen för lunch och lanthandeln för att köpa fika.

Precis utanför vårt fönster fanns en liten botanisk trädgård som vi försökte oss på att utforska. Men med regnkläder och stövlar på var det inte regnet som störde oss mest, utan myggen…

Det var fint ordnat med små stigar och gångar och skyltar som berättade växternas namn, tyvärr var barnens tålamod med myggen väldigt litet så det blev en kort runda och snabbt in i stugan igen.

Kvällens höjdpunkt var att kunna gå och ta en lång, varm dusch, det spädde på lyxkänslan flera gånger om, åh vad vi gillar att bo på ställen där man varken behöver betala med gamla (!) femkronor eller krångla med att ladda ett duschkort för att få varmvatten. Det liksom bara ingår.

En väldigt enkel stuga och en enkel campingplats gjorde ändå Karesuando till ännu en liten avlägsen plats som lagt sig till mina fina minnen.

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *